Musiikin hahmottaminen 1 (klassinen), 9 op (vain Gradian ammatillisille opiskelijoille)avaa tulostusnäkymä

Huom! Online-ilmoittautuminen on päättynyt.
Kuvaus
    Ilmoittautuminen vain Gradian ammatillisille opiskelijoille.

Sisältö:

Musiikin historia 1: Länsimaisen taidemusiikin ilmiöt osana kulttuurihistoriallista muutosta antiikista 1800-luvun alkuun. Musiikin tyylipiirteet säveltäjineen ja keskeiset lajit sävellysmuotoineen.

Musiikkianalyysi 1: Länsimaisen musiikin sävellysmuodot gregorianiikasta klassismiin. Jakautuu kolmeen osaan: a) Vanhan musiikin sävellysmuodot, b) Barokin sävellysmuodot ja c) Klassismin sävellysmuodot.

Säveltapailu 1: Kunkin tyylikauden keskeisimmät ilmiöt laulaen, kuunnellen ja kirjoittaen. Keskiaika: Kirkkosävellajit melodisena ilmiönä, gregoriaaninen laulu, muu laulutaide, moniäänisyyden alkuvaiheet ja kehittyminen, tanssimusiikki. Renessanssi: Vokaalipolyfonia, kirkkosävellajinen soinnutus, soitinmusiikki. Edellä mainitut ilmiöt myöhemmin sävelletyssä populaarimusiikissa. Barokki: Tonaalisuus, homofonia, polyfonia ja tyypilliset sävellysmuodot.
Aika
    31.08.2020 - 21.05.2021
Ilmoittautumiset
    07.09.2020 mennessä
Paikka
    Suomalainen musiikkikampus, Pitkäkatu 18-22 ja Kukkulan toimipiste, Keskussairaalantie 21:

- Musiikin historia 1: maanantaisin klo 13.45-14.45, Kukkula, Ku_C114.
- Säveltapailu 1: tiistaisin klo 14.30-15.30, Pitkäkatu 18-22, P18_218.
- Musiikkianalyysi 1: keskiviikkoisin klo 13.30-14.30, Kukkula, Ku_C114.
Tavoite
    Opintojakson tarkoitus:

Musiikin historia 1: Tunnet ja tunnistat länsimaisen taidemusiikin keskeiset tyylit, suuntaukset, henkilöt ja lajit antiikista 1800-luvun alkuun. Osaat sijoittaa musiikin historialliset ilmiöt laajempaan kulttuuriseen ja yhteiskunnalliseen kontekstiin.

Musiikkianalyysi 1: Tunnet ja tunnistat keskeisten sävellysmuotojen rakenteelliset periaatteet gregorianiikan-klassismin ajanjaksoilla. Ymmärrät niiden taustat ja osaat selittää analyyttisin käsittein hahmottamaasi kokonaisuutta.

Säveltapailu 1: Tunnet länsimaisen musiikin tyylikausien tyylipiirteitä ja esitystapoja antiikista barokkiin, kuultuna ja kirjoitettuna. Osaat myös itse toteuttaa niitä nuoteista laulaen.
Toteutus
    Opintoihin sisältyy itsenäistä työskentelyä sekä kontaktiopiskelua.
Hinta
    Maksuton
Lisätietoja
    Jari Ikkala (etunimi.sukunimi@jamk.fi)
Rita Varonen (etunimi.sukunimi@jamk.fi)
Lisätietoja ilmoittautumisesta
    avoinamk@jamk.fi