Varhaiskasvatuksen toteuttaminen epätyypillisinä työaikoina 2 op, verkkototeutusavaa tulostusnäkymä

Huom! Online-ilmoittautuminen on päättynyt.
Kuvaus
    Varhaiskasvatuksen toteuttaminen epätyypillisinä aikoina- koulutus tarjoaa työkaluja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen parissa työskenteleville varhaiskasvatuslain ja varhaiskasvatussuunnitelman toteuttamiseen vuorohoidossa. Vuorohoitoon tyypillisesti liittyvät erirytmisyys, epäsäännöllisyys ja ennakoimattomuus luovat työntekijöille erilaisia osaamisvaatimuksia ja haasteita kuin tavanomainen varhaiskasvatustyö. Koulutuksessa keskitytään erityisesti työskentelyyn epätyypillisinä aikoina (aikaisin aamulla, iltaisin, viikonloppuisin).
Aika
    07.09.2020 - 30.10.2020
Ilmoittautumiset
    07.09.2020 mennessä
Kohderyhmä
    Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen vuorohoidon henkilöstö, erityisesti lastenhoitajat ja muut epätyypillisinä aikoina vuorohoidossa työskentelevät
Tavoite
    Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa henkilöstön pedagogista osaamista erityisesti lapsen turvalliseen psyykkiseen, sosiaaliseen ja fyysiseen oppimisympäristöön liittyen sekä lisätä tietoisuutta yksin työskentelystä epätyypillisinä aikoina. Koulutuksella lisätään myös vuorohoidon ammattilaisten verkostoitumista ja osaamisen jakamista. Koulutuksessa pyritään myös tuottamaan uusia toimintatapoja ja jakamaan hyviä käytänteitä epätyypillisistä ajoista (aikaiset aamut, illat, viikonloput) vuorohoidossa.
Sisältö
    Opintokokonaisuus sisältää kaksi etäpäivää ja työskentelyä verkko-oppimisympäristössä. Koulutukseen sisältyy omaan työhön liittyviä pienimuotoisia oppimis- ja kehittämistehtäviä sekä hyvien käytäntöjen jakamista liittyen varhaiskasvatussuunnitelman mukaisen varhaiskasvatuksen toteuttamiseen erityisesti epätyypillisinä aikoina.
Toteutus
    Koulutuksen aloitus verkko-oppimisympäristössä ennakkotehtävin ja johdantoluennoin, kaksi kokonaista etäpäivää, koulutuskokonaisuuden teemaan kytkeytyvä, työyhteisöä osallistava välitehtävä sekä ohjattua työskentelyä verkko-oppimisympäristössä

Etäpäivät toteutetaan 16.9.2020 ja 27.10.2020
Hinta
    Koulutus on osa Pedagoginen osaaminen vuorohoidossa -koulutushanketta.
Koulutuskokonaisuudesta vastaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikkö.
Lisätietoja
    Lisätietoja koulutuksesta:
Timo Hintikka, KM, Lto, lehtori Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Kaisu Peltoperä, KM, Lto, Jyväskylän yliopisto, kasvatustieteiden laitos

Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Pia Piispanen, koulutusvastaava, kotimainen liiketoiminta, 0400 752 844, pia.piispanen@jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö, Piippukatu 2, 40100 Jyväskylä
Lisätietoja ilmoittautumisesta
    Koulutukseen otetaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Materiaali     varhaiskasvatuksen_toteuttaminen_epatyypillisina_tyoaikoina_jamk2019_2.pdf
Peruutusehdot
    Ilmoittautuminen on sitova. Sen voi peruuttaa maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Tämän jälkeen tapahtuneesta peruutuksesta perimme 150 euroa.