3D-mallinnus, 1 - 17 opavaa tulostusnäkymä

Huom! Online-ilmoittautuminen on päättynyt.
Kuvaus
    3D-mallinnustavat. Mallin rakenne ja rakennepuun käyttö apuvälineenä. Piirteiden hierarkia ja kokoonpanojen hierarkia. Piirustusten luominen mallista ja osaluettelon luominen kokoonpanopiirustuksesta. Parametrisointi sekä malli että kokoonpanotasolla.
Aika
    17.08.2020 - 31.08.2021
Ilmoittautumiset
    17.06.2021 mennessä
Paikka
    Verkkototeutus
Edeltävä osaaminen
   

Koneenpiirustuksen ja CAD:in perustiedot.

Tavoite
   

3D-mallinnuksen osaaminen on edellytys suunnitteluun ja simulointiin. Pystyt suunnittelemaan kolmiulotteisesti haluamasi kappaleen käyttäen solidi- ja pintamallinuksen komentoja, sekä laatia 2D piirustukset malleistasi. Osaat myös mallintaa ohutlevyosia ja ymmärrät FEM laskennan mahdollisuudet. osaat hyödyntää skeleton- ja parametrisen mallinnuksen etuja sekä kokoonpanojen mekanismien käytön. Opiskelija osaa käyttää nimike- ja tuotetietohallinan ohjelmistoa.

Sisältö
   

Tutustu opintojaksojen kuvauksiin ja esitietovaatimuksiin. 

3D-mallinnus perusteet 1 Inventor, 1 op 

3D-mallinnus perusteet 2 Inventor, 1 op

Inventor mallinnus ja ohutlevyt, 2 op 

Inventor Frame Generator, hitsatut teräsrakenteet, 2 op 

Geometrinen tuotemäärittely (GPS) ja malliperustainen tuotemäärittely (MBD), 2 op 

Muotoilun perusteet ja pintamallinnus, 3 op 

Visualisointi ja graafinen ilme 3D malleissa, 2 op 

3D Modelling CATIA V6, 3 cr 

3D-mallinnus perusteet Vertex 1, 1 op 

Toteutus
   

Opintojakso sisältää opetusvideoita ja tiedostomuotoista opetusmateriaalia, automaattisesti itsensä korjaavia ja palautetta antavia testejä. Opettajalta on saatavissa ohjausta oppimisympäristön kysymyspalstan kautta ja sähköpostitse. Opintojakso toteutetaan Non-stop periaatteella, jolloin aloitusluentoa ei ole. Ohjeet työskentelyn aloittamiseen löytyy videolta tai tekstinä oppimisympäristössä.

Kirjallisuus
    Kurssimonisteet ja videot.
Hinta
   

1 op - 15 euroa

JAMKin avoimen AMK:n opinnot ovat 1.1.2020 lähtien maksuttomia työttömille työnhakijoille ja turvapaikanhakijoille. Kokeilu kestää vuoden 2020 loppuun saakka. Maksuttomia ovat siis 1.1.-31.12.2020 välillä tehdyt ilmoittautumiset. Lue lisää nettisivuiltamme https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/Avoin-AMK/Ilmoittautuminen/

Lisätietoja
   

Huomioithan ilmoittautuessasi, että emme käsittele ilmoittautumisia 1.-7.3.2021 välisenä aikana. avoinamk@jamk.fi

Muu informaatio
   

Opiskelijalla tulee olla käytössä oma tietokone. MAC-koneita ei suositella. Koulutuksessa tarvittavan ohjelman voit ladata maksutta koulutuksen alettua omalle koneellesi. Ohjeet asennukseen ovat koulutuksen verkko-oppimisympäristössä.