Huom! Online-ilmoittautuminen on päättynyt.
Aika |
01.11.2019 - 31.03.2020 | |
Ilmoittautumiset |
06.10.2019 mennessä | |
Paikka |
Verkkototeutus | |
Edeltävä osaaminen |
Liiketoiminnan perusteet (yrittäjyys, johtaminen, markkinointi, taloushallinto) | |
Tavoite |
Opiskelija tuntee esimiestoiminnan eri osaamisalueet ja ymmärtää esimiesroolille asetetut vaatimukset marata-alan palveluyrityksen vastuullisessa ja tuloksellisessa johtamisessa. Omien nyt jo mahdollisesti käytössä olevien esimiestaitojen/valmiuksien reflektointi kriittisesti, asiantuntijaorganisaation johtaminen simulaation kautta, kokemusten jakaminen ja oman osaamisen kehittäminen. Opiskelija tuntee keskeisen työlainsäädännön ja henkilöstöjohtamisen prosessit. Opiskelija ymmärtää kannattavan liiketoiminnan edellytykset ja osatekijät ja pystyy tunnistamaan ja kommunikoimaan erilaisten operatiivisten valintojensa vaikutukset yrityksen kannattavuuteen. Opiskelija osaa laatia kannattavuuslaskelmia, tuntee keskeiset tunnusluvut ja osaa käyttää niitä päätöksenteon tukena ja toiminnan ohjaamisessa. Kokonaisymmärrys kannattavasta liiketoiminnasta oman mahdollisen suuntautumisen (esim. ravintolatoiminta/kiinteistöhuolto, siivouspalvelut/majoitusliiketoiminta) lisäksi tuloksellisesta marava-liiketoiminnasta kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä. Strategian käytännön jalkauttaminen operatiivisen tason päätösten kautta sekä aihepiirin käsitteistö englanniksi. Opiskelija osaa soveltaa osaamistaan valitsemassaan restonomin asiantuntijuusalueessa (kestävä gastronomia, innovatiiviset matkailupalvelut, käyttäjälähtöiset toimitilat) ja kirjoittaa kurssin eri teemoista kriittisesti ja akateemisiin lähteisiin tukeutuen. |
|
Sisältö |
Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset (TES) Marava-alalla Henkilöstöjohtamisen prosessit (rekrytointi, perehdyttäminen, suorituksen johtaminen, osaamisen kehittäminen, palkitseminen, motivointi, työhyvinvointi) Työvuorosuunnittelu Esimiesviestintä Haasteelliset tilanteet esimiestyössä Esimiehen jaksaminen Kannattavuuslaskenta ja –seuranta Budjetointi Tulossuunnittelu Hinnoittelu Arvonlisäverotus |
|
Toteutus |
Kontaktiopetus Ammattialan asiantuntijavierailut ja –vierailijat Toiminnalliset metodit (esim. draama) Pari- ja ryhmätyöskentely Projektityöskentely Itsenäinen opiskelu Virtuaaliopiskelu Itse- ja vertaisarviointi Opintojaksosta on myös verkkototeutuksia. |
|
Kirjallisuus |
Järvinen, P. 2009. Ammattina esimies. Helsinki: Sanoma Pro (4.painos). Työsuhdeasiain opas 2011. EK-Tieto Oy. Selander, K., Valli,V. 2007. Hinnoittelu ja kannattavuus matkailu ja ravitsemisalalla. Helsinki: WSOY Opintojaksolla käytettävä ajankohtainen opiskelumateriaali täsmennetään opintojakson alussa. |
|
Hinta |
150 € | |
Lisätietoja |
avoinamk@jamk.fi | |
Muu informaatio |
Varataan lukuvuodessa kolmeen toteutukseen, jokaiseen 8 paikkaa talousjohtamisen kärjen opiskelijoille. |
Palaa