Kestävä ruokatuotanto, 5 op (Verkkototeutus)

Huom! Online-ilmoittautuminen on päättynyt.
Aika |
06.09.2019 - 12.01.2020 | |
Ilmoittautumiset |
18.08.2019 mennessä | |
Paikka |
Verkkototeutus | |
Edeltävä osaaminen |
Food and Environment -opintojakson osaaminen | |
Tavoite |
Opiskelija tuntee globaalin ja lokaalin ruokajärjestelmän, alkutuotannosta vähittäiskauppaan ja kuluttamiseen. Opiskelija tunnistaa agro-ekologian perusperiaatteet. Opiskelija tunnistaa eläintuotannon osana elintarvikeketjua. Hän tietää tuotantoeläimet ja ymmärtää olosuhteiden, jalostuksen, ruokinnan ja hyvinvoinnin merkityksen lopputuotteeseen. Hän osaa soveltaa tietoa käytännössä ja ymmärtää eläintuotannon eettiset näkökohdat gastronomian kannalta. Opiskelija osaa ottaa peltomaan viljavuusnäytteet ja ymmärtää viljavuuden perustiedot. Hän tuntee viljelymaan kestävän hoidon perusteet. Opiskelija tietää perunan, leipä- ja ruokaviljojen, rypsin ja juuresten hyvän vjljelytavan ja tunnistaa hyvän laadun tuottamisen keinot. Hän tuntee leipäviljan leivontalaadun mittaamistavan (sakolukumääritys). Opiskelija tuntee hankintalain vaatimukset raaka-ainevalinnoissa. |
|
Sisältö |
Globaalit ja lokaalit ruokajärjestelmät - ruokatuotannon teknologia, ruuan vähittäiskauppa, hankintalaki. - ekosysteemit, resurssit, biodiversiteetti Eläintuotanto - tuotantoeläinlajit ja -rodut sekä niiden lajikohtaiset vaatimukset ravinnosta, olosuhteista, jalostuksesta ja hyvinvoinnista - eläimistä saatavat tuotteet alkutuotannon näkökulmasta - kansalliset vaatimukset eläintuotannolle, laki, asetukset ja suositukset Kasvinviljely - maan viljavuus - kasvien viljely: leipä- ja ruokaviljat, peruna, rypsi, juurikasvit ja niiden laatuun vaikuttavat tekijät. - tuotantomuotojen vaikutus ruokatuotannon kustannuksiin |
|
Toteutus |
Luennot Kenttätyöskentely 4 päivää Itsenäinen opiskelu Itsenäinen työskentely Ryhmätyöskentely |
|
Kirjallisuus |
Sage, Colin. 2012. Environment and Food. Abingdon, UK & New York: Routledge. Opettajan muu kurssilla esittelemä materiaali |
|
Hinta |
75 € | |
Lisätietoja |
avoinamk@jamk.fi |
Katso opintojakson aikataulu
Palaa