Tuotannon johtaminen, 5 op (YAMK)

Aika |
24.01.2020 - 29.05.2020 | |
Ilmoittautumiset |
09.01.2020 mennessä | |
Paikka |
Rajakatu 35, Jyväskylä | |
Edeltävä osaaminen |
Opiskelija tuntee tuotantotoiminnan perusteet. | |
Tavoite |
Opiskelija tuntee tuotannon strategisia asioita. Tavaratuotannossa hän tuntee yksittäisen yrityksen ja verkostotuotannon tulokset, erilaiset tuotantojärjestelmät osatekijöineen, niiden sopivuuden eri tilanteisiin sekä strategisen kehittämisprosessin. Palvelutuotannossa hän tuntee palvelujen luonteen, palvelustrategiat, niiden kehittämisprosessin ja palvelutuotannon johtamisen perusteet. Lisäksi hän perehtyy laatuun, tuotannon talouden perusteisiin, toiminnanohjaukseen ja kunnossapitoon. | |
Sisältö |
Tuotantostrategiat. Tuotannon tavoitteet, tuotantotavat, niiden osatekijät ja malli tuotannon kehittämiseksi yksittäisessä yrityksessä tai verkostossa. Palvelut, palvelustrategia, palvelun kehittäminen, kapasiteetin ja kysynnän johtaminen, odotusajan johtaminen sekä jonomallit ja kapasiteetin suunnittelu. Muita teemoja ovat Lean ja JIT, tuotannon talouden perusteet, toiminnanohjaus ja kunnossapito. | |
Toteutus |
Luennot, harjoitustyöt, itsenäinen virtuaaliopiskelu ja seminaarit. | |
Kirjallisuus |
Chopra, S. & Mendl, P. Supply Chain Management: Strategy, Planning, and Operation. 2001. Prentice Hall. Miltenburg, J. Manufacturing Strategy. How to Formulate and Implement a Winning Plan. 1996. ISBN 1-56327-317-9. Productivity Press. Fitzsimmons, James & Mona. 2004. Service Management. |
|
Hinta |
75,00 | |
Lisätietoja |
avoinamk@jamk.fi |
Katso opintojakson aikatauluIlmoittaudu koulutukseen
Palaa